SMUFI MUNGOSEK

SMUFI MUNGOSEK

Kłopoty z potencjałem mężczyzny, erekcją i potencją są plagą ówczesnych czasów. Ta wstydliwa dolegliwość, może powodować dodatkowy stres i niepewności u mężczyzn.
Aby pozbyć się problemu, mężczyzna sięga po specjalistyczne środki na potencję. Jednak mało który z panów szuka naturalnych rozwiązań, które to w dłuższej perspektywie czasu są kluczem na drodze do pełnego czerpania ze swojego potencjału.
Zastosowanie odpowiedniej diety bogatej w wartościowe składniki odżywcze (enzymy, witaminy, minerały).
Warto zaznaczyć, że naturalne oddziaływanie żywieniem nie zmieni z dnia na dzień sytuacji pana. Mimo to konsekwentna korekta żywieniowa może w znaczący sposób dać zadowalające efekty. Trzeba pamiętać, że poza poprawą potencji, poprawia się stan zdrowia i wygląd. Dochodzi do odmłodzenia. Na jakie zatem produkty warto zwrócić uwagę! Który z nich w znaczący sposób wpływają na potencję?

Kiełki fasolki mung – chrupiące, delikatne, słodkie, smakujące jak młody groszek, bogate w składniki odżywcze.

Kiełki ze względu na swoje bogactwo gościć powinny w codziennym menu człowieka. Są najlepszym naturalnym suplementem diety. 

 

KIEŁKI FASOLI MUNG

  • Korzystnie wpływają na funkcjonowanie systemu nerwowego, a to za sprawą znaczącej zawartości kwasu foliowego (witamina B9), magnezu i manganu;
  • Poprawiają przyswajalność składników odżywczych;
  • Są lekko strawnym źródłem białka;
  • Obniżają poziom tzw. „złego” cholesterolu LDL;
  • Obniżają ciśnienie krwi i poziom cukru, trójglicerydów we krwi; 
  • Są bogate w błonnik;
  • Wzmacniają erekcję

Warto je spożywać na surowo sote, jako dodatek sałatek, surówek, smufi i koktajlów.

Kiełki fasolki mung to prawdziwa bomba witaminowa, minerałowa i enzymatyczna.

W czasie kiełkowania budzi się życie, wytwarzane są enzymy. Dzięki temu procesowi białko obecne w fasoli jest łatwo przyswajane i dobrze się trawi, nie wywołuje wzdęć! 

 

SMUFI MUNGOSEK - PRZEPIS

SKŁADNIKI:

  • 1/2 litra świeżo wyciśniętego soku ze świeżych jabłek;
  • 1/2 kubka orzechów nerkowców;
  • 1 garść sałaty roszponki;
  •  1/2 szklanki przefiltrowanej wody;
  • 3/4 szklanki kiełków z fasolki mung.

 

WYKONANIE:

  • Orzechy nerkowca zalej na min. 5 godzin zimną wodą;
  • Gdy orzechy wchłoną wodę, zmiękną dolej do nich wody i zmiksuj blenderam na mleko;
  • Do blendera z mlekiem z orzechów nerkowych dodaj sok ze świeżo wyciśniętych jabłek, roszpunkę, wodę i kiełki;
  • Zmiksuj na jednolity płyn.

bon appetit

Dodaj komentarz