JAJECZNICA AKSAMITNA Z RONDELKA

JAJECZNICA AKSAMITNA Z RONDELKA

Znudziła ci się tradycyjna jajecznica. Sprawdź nowy sposób. Jajecznica aksamitna z rondelka z dodatkiem śmietany.

Składniki:

  • 6 jajek;
  • 3 łyżki płaskie masła;
  • 3 łyżki śmietany 30%.

Wykonanie jajecznicy:

  • Do rondelka najlepiej ceramicznego wbij jaja, roztrzep je;
  • Dodaj masło;
  • Postaw na płytę gazową lub elektryczną rondelek i intensywnie mieszaj masę jajeczną, szczególną uwagę zwracaj na dno rondla, by jajecznica nie przywarła;
  • Jak masa zacznie gęstnieć wlej śmietanę i intensywnie mieszaj;

I gotowa jajecznica. Jeśli lubisz dodaj do jajecznicy posiekany szczypiorek, listki oregano lub bazylii. Wzmocnisz smak i walory zdrowotne. Dobrego apetytu.

Wykonanie: Krzysztof Duszak

Dodaj komentarz